Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Basisopleiding type 3 medication review

24 februari 2021 - 27 oktober 2021

Type 3 medication review

Ook wel gevorderde of klinische MR genoemd, houdt in dat de apotheker met een kritische blik de medicatiehistoriek van de patiënt naast de medische voorgeschiedenis en de relevante labowaarden legt. Na een gesprek met de patiënt wordt de medicamenteuze therapie, in samenspraak met de arts, geoptimaliseerd.

Wat houdt deze opleiding in?

In samenwerking met ervaringsdeskundigen en experten, hebben we een uniek digitaal opleidingstraject ontwikkeld. Het is een mix van theorie en praktijk, gekoppeld aan een persoonlijke opvolging gedurende zes maanden. Hierdoor ben je in staat om zelf aan de slag te gaan op een wetenschappelijk onderbouwde, maar vooral praktijkgerichte manier.

Deel 1 bestaat uit vier webinars die je de nodige kennis en tools aanreiken;

      1. Startwebinar (24/02/2021): kennismaking met alle onderdelen van MR en het aanreiken van tools.
      2. Labowaarden (10/03/2021): correct interpreteren van labowaarden die nodig zijn bij een MR.
      3. Bronnen & richtlijnen (17/03/2021): leren waar je betrouwbare informatie vindt en hoe je ze correct gebruikt.
      4. Praktijkgerichte casussen (31/03/2021): aan de hand van oefeningen alle opgedane informatie samenbrengen en klaargestoomd worden voor MR in de eigen apotheek.

Deel 2 is een opvolgtraject van zes maanden waarbij je zelf MR uitvoert in jouw apotheek

      1. Persoonlijke opvolging voor alle praktische vragen
      2. Inhoudelijke feedback bij de eerste uitgevoerde MR
      3. Terugkoppelingswebinar (27/10/2021); bespreken van inhoudelijke en praktische hindernissen

Kostprijs

De kostprijs voor dit alles bedraagt € 350 (excl. btw) per persoon*. Indien u gebruik kan maken van de KMO-portefeuille en het paritair comité komt dit neer op € 164!

Waar schrijf ik mij in?

Klik hier om je definitief in te schrijven!

*De tweede deelnemer van dezelfde apotheek betaalt slechts € 200 (excl. btw).

Gegevens

Begin:
24 februari 2021
Einde:
27 oktober 2021
Site:
https://attendee.gotowebinar.com/register/8883182450439243276

Locatie

Online

Organisator

Apr. Anneleen Robberechts (Meduca)
Telefoon:
03/280.15.18
E-mail:
anneleen.robberechts@meduca.be