Eerste Hulp Bij Ongevallen (EHBO)

Onze EHBO cyclus bestaat uit vier praktijkgerichte workshops die u direct kan gebruiken in de apotheek. Je leert omgaan en advies geven bij veel voorkomende eerste hulpsituaties bij kinderen, je kennis over verbanden wordt bijgespijkerd en last but not least zal je kunnen reanimeren en defibrilleren met een AED-toestel!

1. EHBO bij kinderen

In deze workshop bieden we een praktisch handboek aan waarin de basisregels van EHBO bij kinderen wordt toegelicht en wat je kan doen om kinderen gerust te stellen. Daarnaast worden er ook concrete tips gegeven hoe je om dient te gaan met urgente situaties zoals koortsstuipen en hoofdtrauma’s.

2. Verbanden bij acute wondzorg

Aan de hand van casuïstiek wordt acute wondzorg toegelicht en hoe je deze best kan behandelen. Tegelijk wordt ook dieper ingegaan op de werking van deze verschillende verbanden.

3. Verbanden bij chronische wondzorg

Aan de hand van casuïstiek wordt chronische wondzorg toegelicht en hoe je deze best kan behandelen. Tegelijk wordt ook dieper ingegaan op de werking van deze verschillende verbanden.

4. Reanimatie

Hopelijk kom je het nooit tegen, maar als je met reanimatie geconfronteerd wordt, ken je maar beter de basisprincipes! Het is een actieve doe-het-zelf workshop waarbij je ook leert omgaan met een automatische defibrillator!

Accreditatie: 16 punten, domein B farmaceutische zorg www online pharmacies.

Geïnteresseerd om deze cyclus aan uw klanten aan te bieden? Contacteer Joke Opsomer!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *