Farmaceutische zorg bij chronische nierinsufficiëntie (CNI)

De prevalentie van chronische nierinsufficiëntie (CNI) in Vlaanderen bedraagt ongeveer 13% en dagelijks wordt (OTC) medicatie afgeleverd waarbij een dosisaanpassing nodig kan zijn indien de nierfunctie verminderd is. De officina-apotheker is perfect geplaatst om te sensibiliseren, hoog risicopatiënten te detecteren en in te grijpen om eventueel de dosis aan te passen van de medicatie. In een ideale wereld volgt u eerst regionaal onze workshops om vervolgens in een MFO afspraken te maken en eventueel de sensibiliseringscampagne uit te rollen in uw regio!

Totale accreditatie voor het volledige traject : 12 punten in domein B, farmaceutische zorg

1. Workshop CNI – basis en expert

Met behulp van casussen uit de praktijk staan we stil bij de risicopatiënten en risicogeneesmiddelen. Daarnaast krijg je uitleg over de handige tools die we hiervoor ontwikkeld hebben, zodat je er de volgende dag in de apotheek mee aan de slag kan. Er zijn twee workshops, eentje om je kennis te laten maken met CNI en eentje voor de gevorderden, waarbij complexere casuïstiek wordt besproken!

2. Medisch Farmaceutisch Overleg

In samenwerking met Domus Medica werd een kwaliteit bevorderend programma ontwikkeld om patiënten met chronische nierinsufficiëntie (CNI) beter te omkaderen. Dit programma werd goedgekeurd door het RIZIV en kan nu regionaal worden geïmplementeerd.

new over the counter inhalers. Meer info

3. Sensibiliseringscampagne

De apotheker is de ideale persoon om patiënten te sensibiliseren om hun nierfunctie te kennen. Vanuit KAVA werd een zorgproject ontwikkeld om patiënten te sensibiliseren. Er zijn leuke posters en folders voorzien voor iedereen die meestapt in het project!

Geïnteresseerd om een workshop te organiseren of  (een deel van) dit zorgprogramma in uw regio op te zetten? Contacteer Anneleen Robberechts!

Klik hier voor de poster van Pharmcare 2017

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *